Innovaties die onze leefwereld vormgeven

Door middel van constant onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten en chemische producten, leggen wij de fundering voor het lange-termijn succes van onze klanten.

Deze producten, technologieën en oplossingen onder het Master Builders Solutions merk maximaliseren de arbeidsproductiviteit, degelijkheid en lange levensduur en bijgevolg de duurzaamheid in bouwprojecten overal ter wereld. Door gebruik te maken van de technologieën en deskundigheid die in het wereldwijde R&D-netwerk van BASF aanwezig zijn, beantwoorden onze innovaties aan de huidige en toekomstige klantbehoeften op het gebied van projecten voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van constructies.

Enkele van onze recente innovaties zijn:

Innovaties voor hulpstoffen voor beton

Beton is het meest wereldwijdverbreide, door mensenhanden vervaardigde materiaal in de wereld. Met onze innovaties in nieuwe-generatie hulpstoffen beantwoordt BASF de belangrijkste uitdagingen van de betonbouw door middel van:

  • Langere verwerkbaarheid

De verwerkbaarheid van hulpstoffen MasterGlenium Sky en MasterSure staan in voor een uitzonderlijk lang behoud van de plasticiteit van het beton.

  • Smart Dynamic beton

Nieuwe-generatie MasterGlenium, MasterPolyheed en MasterMatrix vormen een uiterst vloeibaar, duurzaam en zelfverdichtend beton voor sneller storten en een langere levensduur.

  • Betonuitharding versnellen

Master X-Seed is gebaseerd op onze "Seedi"-technologie en overtreft alle overige uithardingsmethoden voor beton.

Innovaties op het gebied van vloersystemen

  • Duurzame vloeren sneller aanleggen

Het nieuwste vloeisysteem van onze Ucrete fabrieksvloeren, Ucrete Fast, verkort de applicatietijd van 48 uur tot minder dan 12 uur.

Waterdichtingsinnovaties

  • Belangrijkste waterdichtingsproblemen bedwingen
Het MasterSeal 6100 FX ééncomponent, cementgebonden membraan kunt u als waterdichte coating in wateropvang reservoirs en constructies gebruiken.

Innovaties op het gebied van gietmortels

  • Veilige ondergrond voor windturbines

De MasterFlow 9500 Exagrout is een ultra hoge-sterkte Exagrout op cementbasis voor het aangieten van windturbine-installaties op zee.