Oplossingen voor de voedingsindustrie

Oplossingen voor de voedingsindustrie 

De voedingsindustrie en vloerproblemen zijn bijna synoniem aan elkaar. Regelmatig worden de adviseurs van BASF geconfronteerd met losliggende tegel- of kunststofvloeren, te gladde vloeren of moeilijk te reinigen vloeren in de voedingsindustrie. En, vaak moeten deze problemen binnen de korts mogelijke tijdsplanning(weekeinde) opgelost worden.

Master Builders Solutions van BASF

Onder het Master Builders Solutions handelsmerk biedt BASF als wereldmarktleider, Ucrete vloeren voor de voedingsindustrie aan. Al meer dan 40 jaar combineert Ucrete de duurzaamheid en chemische belastbaarheid van polyurethaan met de  thermische en mechanische belastbaarheid van beton. Overal waar (productie)vloeren worden blootgesteld aan agressieve belastingen (chemisch, mechanisch en thermisch) bieden Ucrete vloeren een gegarandeerde, duurzame oplossing.

BASF Ucrete Vloeren voor de voedingsindustrie

Hygiëne

Voedingsindustrie en hygiëne gaan hand in hand. Het risico op bacterie aangroei in productieruimtes moet daarom ten allen tijde vermeden worden. Uit onafhankelijke testrapporten en praktijkervaring blijkt, dat Ucrete vloeren door hun gesloten en ondoordringbare structuur u de zekerheid bieden om bacterie aangroei te voorkomen.

Reiniging & anti slip

Een gemakkelijk te reinigen vloer, die ook voldoende blijvend anti slip is, draagt bij aan een kosten besparende en veilige werkomgeving. Met name in natte productie omgevingen is het kiezen van een juiste anti slip vloer van essentieel belang. Onafhankelijke testen tonen aan, dat de Ucrete anti slip vloeren( DP 20, DP 30) efficiënt gereinigd kunnen, vergelijkbaar met de norm die voor roestvrij staal wordt gehanteerd.

Eigenschappen Ucrete vloeren

Lees verder op de Ucrete productpagina

BASF Ucrete Fast voor snelle vloer renovatie en applicatie

Zeker in de voedingsindustrie kost het stilleggen van de productie geld. Het aanbrengen van een nieuwe vloer of de renovatie van een bestaande vloer dient binnen een zeer kort tijdsbestek worden uitgevoerd, het liefst in het weekend. Hierbij zijn de omgevingstemperatuur vaak laag en de ondergrond vochtig!
Hiervoor heeft BASF special Ucrete Fast ontwikkeld. Een snel hardende Ucrete Vloer die 5 uur na het aanbrengen van de vloer weer volledig belast kan worden.

BASF MasterEmaco voor snelle reparatieoplossingen met minimale kosten en stilstand

Voor reparatieoplossingen op het gebied van de verwerkingsfaciliteiten van voedingsmiddelen en dranken gelden een groot aantal strenge voorschriften. De belangrijkste vereiste is een snelle in gebruik name,  alsook de weerstand tegen corrosieve stoffen, strenge schoonmaakplanningen, hoge vochtniveaus en de algemene slijtage van machines en heftrucks.

Wij bevelen de toepassing van onze snelhardende reparatiemortels aan. Deze zijn ideaal om verslechterde vloeren op te knappen als voorbehandeling voor de vloersystemen.

Lees verder op de MasterEmaco productpagina

Wij bieden u ook een complete lijn van precisie-aangietmortels op cementgebonden en/of polymeerbasis voor de stabilisering en verankering van machines en transportapparatuur.

Lees verder op de MasterFlow productpagina 

 


  

Downloads

Systeem MasterTop 1728

pdf (296,47 Kb)