Feiten en cijfers

 

Master Builders Solutions van BASF biedt u geavanceerde bouwchemische producten voor nieuwbouw, onderhoud of herstel en renovatie van constructies. Onze werknemers vormen een wereldwijde gemeenschap van bouwchemische specialisten die zich enthousiast inzetten om de specifieke problemen van klanten op te lossen die zich in alle fasen van het bouwproces en ook in de loop van de gehele levenscyclus van het bouwwerk kunnen voordoen.

BASF bundelt onder het Master Builders Solutions handelsmerk zijn technologische vakkennis en veelzijdige productassortiment om passende oplossingen te leveren op grond van de ervaring die dit concern wereldwijd in talloze bouwprojecten heeft opgedaan.

De divisie Construction Chemicals van BASF biedt naast Master Builders Solutions deze speciale regionale handelsmerken aan:

 

Watson Bowman Acme (Noord-Amerika): voeg-overgang systemen

Dr. Wolman (Europa): oplossingen voor houtbescherming

PCI (Europa): producten die door bouwmateriaalbedrijven aan vakmensen worden geleverd.

 

Het Master Builders Solutions oplossingenassortiment:Hulpstoffen voor beton, cementadditieven, producten voor ondergronds bouwen, waterdichtingssystemen, herstel- en beschermingssystemen voor beton, hoogwaardige gietmortels, vloersystemen.
Werknemers 2016 (divisie Bouwchemische producten van BASF):

6.000 werkenemers wereldwijd

Omzet 2016 (divisie Bouwchemische producten van BASF):

Ca. €2.33 miljard

Dicht bij de plaatselijke markten:130 productievestigingen in 50 landen wereldwijd (Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Stille Oceaan).

 

Wij ondersteunen bouwheren bij hun uitdagingen

Elk bouwproject is anders en stelt onze klanten voor specifieke problemen. Van het hoogste gebouw tot de langste brug ter wereld, het veelzijdige product- en serviceassortiment van BASF onder het Master Builders Solutions handelsmerk blijft statistische records breken in de bouw:

 


 

  • Met behulp van de hoogwaardige waterreduceerder MasterGlenium Sky hebben we beton 691 meter omhoog kunnen pompen met behulp van slechts één betonpomp om 's werelds hoogste gebouw, de Burj Khalifa in Dubai, tot stand te brengen.
  • Wij kunnen beton 72 uur vers houden.
  • Met 120 mm toeslagmateriaal kunnen we het beton verwerkbaar en vloeibaar maken… en dan omhoog pompen.
  • Wij hebben de diverse productsystemen geleverd voor 's werelds grootste tunnelboormachine met een diameter van 15,2 meter.

 

Er werd in totaal 600.000 m³ beton gestort met behulp van de technologie voor zelfverdichtend beton om de Akashi-brug – 's werelds grootste hangbrug – tot stand te brengen.