​BASF lanceert het industrieel vloersysteem Ucrete MF40AS op de Europese markt

  • Antistatisch vloersysteem

  • Nieuwe kleuren en beter esthetisch aspect

  • Nieuwe video toont hoe sterk Ucrete is

Met Ucrete MF40AS lanceert BASF een nieuw, robuust en antistatisch vloersysteem dat gebaseerd is op een polyurethaancement-technologie. Dit systeem vult het productportfolio van BASF aan met chemische oplossingen voor de bouwsector, samengebracht onder het merk Master Builders Solutions®.  Ucrete MF40AS biedt tal van voordelen voor een veilige en esthetische werkomgeving en is een stevige en duurzame oplossing: met zijn antistatische eigenschappen beschermt dit vloersysteem apparatuur die gevoelig is voor elektrostatica en kan het ook gebruikt worden in ruimtes met ontploffingsgevaar.

"De vraag naar antistatische vloersystemen neemt toe bij onze klanten, vanwege de Europese ATEX-richtlijnen (ATmosphères EXplosibles) die verplichtingen opleggen over de bescherming tegen ontploffingen en het toenemende aantal elektronische onderdelen dat gebruikt wordt in de sector. Met de lancering van Ucrete MF40AS willen we inspelen op deze groeiende vraag en onze portfolio van industriële vloersystemen uitbreiden", zegt Philip Ansell, European Marketing Manager voor Ucrete Industrial Flooring bij BASF. Door de combinatie van chemische weerstand, duurzaamheid en antistatische eigenschappen kan Ucrete MF40AS een unieke bijdrage leveren aan een veilige werkomgeving, vooral voor klanten in de voedings-, farmaceutische en productiesector.

Dankzij de nieuwe technologie is Ucrete MF40AS nu ook beschikbaar in twee nieuwe kleuren, roomwit en felgeel, naast de standaardkleuren. Net als alle Ucrete-vloersystemen is ook dit nieuwe systeem dicht en ondoordringbaar, voldoet het aan de strengste hygiënische normen en is het bestand tegen extreme thermische, mechanische en chemische impact. Dit systeem heeft dus een lange levensduur.

Dat Ucrete-vloersystemen robuust en duurzaam zijn, kunt u zelf zien in de video "Ucrete Destruction Challenge". De experts van Master Builders Solutions hebben de Ucrete-vloer extreem op de proef gesteld, door die bijvoorbeeld te bevriezen met vloeibare stikstof of te lijf te gaan met een voorhamer, en de vloer was tegen alles bestand.

Ucrete is de sterkste vloer ter wereld. Het systeem werd in 1969 op de markt gebracht en wordt sindsdien gebruikt in tal van sectoren, waaronder de voedings- en drankensector, de chemische en de farmaceutische industrie. Omdat Ucrete-vloeren zo onderhoudsvriendelijk zijn en een uitstekende chemische, thermische en mechanische weerstand hebben, zijn die uiterst geschikt voor ruimtes die vragen om een robuuste, hygiënische en duurzame vloer.

De video en meer informatie over Ucrete vindt u op:

www.ucrete.basf.com

Over Master Builders Solutions van BASF

Master Builders Solutions is de merknaam van BASF voor haar geavanceerde chemische oplossingen voor de bouwindustrie. Master Builders Solutions bouwt voort op de ervaring die het bedrijf in ruim een eeuw in de bouwnijverheid heeft opgedaan. Het ruime assortiment onder het merk Master Builders Solutions omvat duurzame oplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, herstelling en bescherming van bouwconstructies: hulpstoffen voor beton, cementadditieven, chemische oplossingen voor ondergronds bouwen, waterdichtingsoplossingen, verzegelingen, herstel- en beschermingsoplossingen, hoogwaardige gietmortels, vloeroplossingen.

Master Builders Solutions wordt ondersteund door een wereldwijde gemeenschap van BASF-bouwexperten. Om de specifieke bouwuitdagingen van onze klanten, van ontwerp tot volledige afwerking, op te lossen combineren wij onze know-how over de vakgebieden en over de regio's heen en steunen wij op de ervaring die we in talloze bouwprojecten wereldwijd hebben opgedaan. We benutten BASF-technologieën overal ter wereld evenals onze diepgaande kennis van de plaatselijke bouwnoden om innovaties te ontwikkelen die onze klanten succesvoller maken en die  duurzame bouw stimuleren.

Meer informatie op www.master-builders-solutions.basf.be of www.master-builders-solutions.basf.nl

Over de Construction Chemicals divisie

De BASF Construction Chemicals divisie biedt geavanceerde oplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, herstelling en bescherming van bouwconstructies: hulpstoffen voor beton, cementadditieven, chemische oplossingen voor ondergronds bouwen, waterdichtingsoplossingen, verzegelingen, herstel- en beschermingsoplossingen, hoogwaardige gietmortels, vloeroplossingen, tegellijmen en producten voor het verduurzamen van hout. 5.500 medewerkers van de divisie Construction Chemicals vormen een wereldwijde gemeenschap van bouwexperten. Om de specifieke bouwuitdagingen van onze klanten, van ontwerp tot volledige afwerking, op te lossen combineren wij onze know-how over de vakgebieden en over de regio's heen en steunen wij op de ervaring die we in talloze bouwprojecten wereldwijd hebben opgedaan. We benutten BASF-technologieën overal ter wereld evenals onze diepgaande kennis van de plaatselijke bouwnoden om innovaties te ontwikkelen die onze klanten succesvoller maken en die  duurzame bouw stimuleren.

Over BASF

Bij BASF creëren we chemie voor een duurzame toekomst. We combineren economisch succes met milieubewustzijn en sociale verantwoordelijkheidszin. Bij de BASF-groep werken ongeveer 112.000 medewerkers. Zij dragen bij tot het succes van onze klanten in nagenoeg alle sectoren en bijna alle landen ter wereld. Onze productportfolio is onderverdeeld in vijf segmenten : Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions en Oil & Gas. BASF realiseerde in 2015 een omzet van meer dan € 70 miljard. BASF is genoteerd op de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA) en Zurich (AN).

Meer informatie op www.basf.com