Building Holland 2016

Van 22 maart t.e.m. 24 maart 2016 nam Master Builders Solutions van BASF deel aan Building Holland, een beurs voor de bouw-en vastgoedsector met aandacht voor duurzaamheid in de bouwsector. Tijdens dit event kwamen een 10.000-tal bezoekers en een 150-tal standhouders samen om hun kennis omtrent verduurzaming in gebouwen te delen.

Pieter van Gent, senior business manager voor Master Builders Solutions van BASF, gaf een lezing "Waarom zouden we groen doen ?" Hierin werd nader ingegaan of de populaire opvatting "Groen is goed want groen is duurzaam"  wel terecht is. Is bouwen met biologische en natuurlijke grondstoffen eigenlijk wel altijd duurzaam ? Hoe kies je de juiste weg in het doolhof van populaire opvattingen en wetenschappelijke inzichten ? Welke bouwkundige oplossingen zorgen voor een echt duurzaam resultaat ? Bij BASF creëren we chemie. Is chemie duurzaam ?

Master Builders Solutions presenteerde haar duurzame en innovatieve oplossingen voor decoratieve vloeren, voor het renoveren van balkons en galerijen en toonde eveneens aan hoe hulpstoffen voor beton significant bijdragen tot het verbeteren van de duurzaamheid van beton. Zo kon de bezoeker ontdekken hoe innovatieve chemie de bouw ècht duurzaam kan maken en dat men bij Master builders Solutions aan het juiste adres is voor gezonde bouw.