​Building Holland - 17/04 - 19/04

Ontdek in hal 11, stand 11.085  "The Power of Silence"

Van 17 t/m 19 april is BASF aanwezig op Building Holland, de beurs waar de bouw-en vastgoedsector samenkomt om kennis te delen onder het motto (Re)Building the future.
Onder de noemer 'The Power of Silence' zetten we een aantal inspirerende voorbeelden uit de koker van BASF op een rij. Op de stand staan onder andere de akoestische gietvloeren van Master Builders Solutions, geluidabsorberende schuimsoorten en aerogel isolatiepanelen centraal.

BLOG Pieter van Gent "Chemie draagt bij aan gezonde gebouwen"

De chemische industrie speelt al heel lang een cruciale rol bij de productie van
innovatieve materialen voor gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan reflectieve coatings op daken, die voor een aangenaam binnenklimaat zorgen en het energieverbruik reduceren. Of de toepassing van verf om schadelijke stoffen uit de binnenlucht te halen, waarmee gedurende meerdere jaren een beter klimaat in huis, op kantoor of school is te realiseren. Materialen die bijdragen aan het welbevinden en de prestatie en concentratie van 'bewoners'.
De chemische industrie is bovendien continu bezig met het verbeteren van haar producten. Hierdoor zijn minder grondstoffen nodig, gaan producten langer mee en zijn ze eenvoudiger te hergebruiken. Hiermee draagt de chemie actief bij aan wereldwijde ambities om een circulaire economie te realiseren.
De Coalitie Gezonde Gebouwen – een samenwerkingsverband van diverse partijen in de bouw en vastgoed – stimuleert de ontwikkeling van gebouwen waarin mensen graag vertoeven en met elkaar in contact komen en die hen inspirereren om het beste uit zichzelf te halen.

Tijdens Building Holland zet ik van 17 t/m 19 april in de RAI in Amsterdam een aantal inspirerende voorbeelden uit de koker van Master Builders Solutions van BASF op een rij. Zo ontwikkelden onze specialisten een akoestische gietvloer met een elastische onderlaag met rubberachtige eigenschappen. Het contactgeluid neemt hierdoor af met maar liefst 20 decibel. Een uitkomst voor mensen in hoogbouw, waar contactgeluid tot grote ergernis kan leiden.

BASF produceert ook hoogwaardige schuimsoorten die over unieke eigenschappen beschikken. Bijvoorbeeld Basotect, dat niet alleen extreem licht en zeer brandveilig is, maar ook zorgt voor een enorme geluidsabsorptie. Hierdoor is het veel stiller in een kantoortuin, waardoor mensen zich beter kunnen concentrereren en hun productiviteit stijgt.
Een ander voorbeeld is het aerogel isolatiepaneel Slentite. Hiermee bereiken wij een hoge isolatiewaarde, met vijfentwintig tot vijftig procent dunnere panelen dan conventionele alternatieven. Daarom is deze oplossing bij uitstek geschikt voor de isolatie van panden waar weinig ruimte beschikbaar is, zoals monumenten.

Meer weten over de innovatieve en duurzame oplossingen van BASF? Kom dan van 17 t/m 19 april  naar mijn presentaties op de Futurae stage van Building Holland, hét innovatie-event voor de bouw en vastgoed in de RAI in Amsterdam.

RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Vraag hier uw gratis toegangsticket

Pieter van Gent, Market Manager Construction Chemicals BASF